Natasha Veselovsky

Natasha 5歲便跟隨俄羅斯藉爸爸移居香港居住,所以她和陳明恩一樣,會說一口流利廣東話,也有中文名- 馮麗珊,她的眼睛和眼神像極在香港土生土長的媽媽。Natasha在紅山半島HKIS讀書,學過芭蕾舞,不過不是太喜歡,因為率真的她較享受自由自在不受規範。她有個花名-邋遢妺,因為佢唔鐘意落妝同冲涼,尤其周末夜蒲之後,不過勝在後生,皮膚還熬得住。 

她誕生的故事值得講吓,佢右眼位置有明顯凹陷,因為個頭未乾透時 (入面是紙黏土) 我跌咗佢落地⋯⋯ 跟住畫佢眼耳口鼻時太眼瞓在臉上多了一撻黑色⋯於是決定不把有瑕疵的次貨交給訂了娃娃的客人。到這周末,我望住佢,覺得(可能講埋出聲):「你咁醜樣,冇人要你㗎喇,我要你啦。」把臉上的黑影遮咗而家似酒渦,塊面凹實在冇得救,唯有比個誇張啲嘅髮型佢,把本身公仔麵整齊捲曲的頭髮梳散哂變凌亂而且體積大了3倍。

嗯,她是直至現在為止我 top 3 最喜愛的作品。